Tanken om at "Schrats-builde" et-eller-andet, har altid tiltalt mig, og da jeg har et par skotøjsæsker fyldt med diverse overskudsdele fra andre byggesæt, var det blot at komme igang. Men hvad skulle der bygges? Det skulle være nemt og overkommeligt - mest for at en eventuel frustration ikke skulle ende med at gå ud over mange timer arbejde.
Vollmers svar på en köf-remisse
Så hvorfor ikke en lille remisse til en Köf? Jeg havde jo i min naivitet indkøbt Vollmers version, som sædvanen tro, var alt for stor og klodset. Selvom jeg kunne finde det meste materiale i skotøjsæskerne, var jeg nød til at runde min ModeltogPusher (hvilket jo heller ikke er dårligt, men sommetider uforudset dyrt).
Nu har jeg byggefaget som levebrød, så jeg er nok lidt "farvet" af mit fag, så afsted det gik for at indkøbe nogle "stål"-bjælker til spærene. HEB-bælker i størrelse 2 mm. blev det til, samt et stykke Green Card af det som jeg i første omgang troede var lodret træbeklædning (Man skal huske at tage sine briller med på indkøb). Resten kunne jeg finde i skotøjsæskerne.
På mit arbi gjorde jeg brug af et 3D tegneprogram, og fik tegnet nogel spær-skabeloner, som jeg kunne afkorte og lime spærene efter.
Som man kan se på fotoet herunder, har jeg valgt at lave en sidebygning
- ikke en almindelig en, men en sidebygning under opførsel (dermed kommer stålspærrene også mere til sin ret).
Beklager kuglepennen, men fotoet er fra engang hvor jeg skulle prale lidt på facebook...
På skitsen til højre har jeg optegnet smigene, som stykkerne skulle skæres i.
Nu er det jo småtterier man har med at gøre, men ikke desto mindre skal man være meget omhyggelig med tolerancerne. Og det ta'r tid at skære ud for døre og vinduer. Man må nemlig ikke "presse" skalpellen/kniven når man skærer, men lade den selv "æde" sig igennem. Hvis man presser for hårdt på, risikerer man ofte at kniven smutter, eller den simpelthen skærer ud til siden.
Øverst de "færdige" spær. Til venstre gulvet i remissen, som dog mangler at blive "øffet" til.
Som man kan se på billedet til højre (hvis man kigger godt efter), er portlågens beklædning IKKE af lodret bræddebeklædning (som jeg troede at jeg havde indkøbt), men en klinkebeklædning - og den skal jo være vandret..! Pyt-knappen måtte tages i brug - det er der alligevel ingen som ser - hvis de altså ikke i forvejen har læst denne beskrivelse. Men... Jeg havde jo allerede skåret alle siderne, med alle huller for døre og vinduer og det hele - DEN ville jeg alligevel ikke ha' siddende på mig - altså forfra med skærearbejdet..! |
|
Alle delene grundmales
Nu havde jeg på dette stade, brugt en hel del tid på projektet, og så skal det hul'me oss' gøres efter alle foreskrifter. Forbi pusheren igen og købe en grundmaling. Jeg købte en spray i tidsbesparelsens navn. SÅVIDT jeg husker af mærket Revell - ja, jeg har den ikke mere, da ALT som blev påført denne grundmaling blev blødt - ligeså blødt som en sol-varm karamel. Og det varede meget længe inden det blev stift igen - så UD med den..!
Herefter følger der en lille billedserie af projektet:
Et lille kig inden de sidste dele lukker remissen af.
En halv mur, tagreglar, baldakin og sålbænk monteret.
Færdig Köf-remisse.
Köf-remisses modsatte side med elskab.
Her får man et kig af Köf-remisses bagside.
Færdig resultat - beklager den blå ligther - igen et levn fra et umådeholden praleri på Facebook...
Det var det..! Var det så de mange timer værd? JA..! Også selvom jeg sjældent har brugt så mange timer på så lille en bygning. Men det at sidde som bygherre, arkitekt og ingeniør på én og samme tid - især UDEN råberi på diverse byggemøder - det har været noget af det mest interessante (og lærerige) model-byg, jeg har haft gang i - prøv selv :o)
Klik gerne hvis du ku´ lide artiklen:
KOMMENTARER:
et godt tip til ovenstående artikel, som vi andre kunne have glæde af, skulle du tage at skrive til os.
Du bliver selvfølgelig hædret med navns nævnelse, som det sig hør og bør.
Du kan eventuelt se lidt om hvordan det foregår rent praktisk.