Artikler - Tips & Tricks


Når jeg selv søger oplysninger om hvordan man anlægger, og ikke mindst, dekorerer en modeljernbane, er jeg for det meste henvist til fremmedsprogede hjemmesider eller filmklip. Og helt ærligt - mit skole-engelsk og/eller ditto tysk, er ikke noget at skrive vidt og bredt om, så derfor må jeg selv "hakke" mig i gennem processerne, med mere eller mindre heldigt udfald.

Derfor skriver jeg ned, hvad jeg foretager mig, samt tager fotos af det, så det kan komme andre med samme sprogegenskaber som jeg tilgode.

Kommentarer

Du har mulighed for at give dit besyv med, hvis du har et godt tip, eller en ide til en af artiklerne - se hvordan det foregår rent praktisk

NB

I stedet for irriterende supplerende/henvisende links midt i teksterne, er alle disse samlet i bunden af artiklerne (hvis artiklen inderholder sådanne).
Der hvor man normalt ville sætte et link ind, har jeg valgt istedet at sætte en lille *).

At scratchbuilde en Köf-remisse(15-02-2022)0 Kommentarer

Også jeg måtte - efter mange overvejelser - prøve kræfter med detteher Scratchbuilding - se hvordan det gik.

Hamborg - en lille indkøbstur(20-08-2017)0 Kommentarer

Et 4-dages besøg i Hamborg inkluderer selvfølgelig udover MiWuLa, også lidt powershopping/oseri i nogle af de butikker som byen besidder. Jeg besøgte 3.

I glarmesterens fodspor(08-04-2018)0 Kommentarer

Hvem har ikke været en smule frustreret over limrester og fingeraftryk på den klare plastfolie, når der skulle limes vinduer i et flot byggesæt? Her kommer jeg med lidt tips til, hvordan man kan minimere risikoen for sligt.

Klipper - så nemt er det...(12-07-2015)2 Kommentarer

At bygge en bjergside med klippespring til sin modeljernbane er både nemt, billigt, og et flot indslag på sin modeljernbane.

Maling og patinering af Arnold´s tipvogne(21-07-2014)0 Kommentarer

Arnold promoverede den orange fabrikatfarve på deres tipvogne - læs om hvordan jeg ændrede dem fra legetøj til virkelighedstro vogne.

Mal med Dry-Brush-metoden(22-07-2014)0 Kommentarer

At male efter Dry-Brush-metoden er meget let og enkelt - se hvordan du kommer i gang..

Mit fotostudie(20-10-2014)0 Kommentarer

For at præsentere mit rullende materiel bedst muligt her på sitet, har jeg lavet mig et lille fotostudie.

"Moderne" byhus - Vollmer 7720(03-04-2018)0 Kommentarer

Artiklen var først tænkt som en kort præsentation under min Portfolio, men det greb om sig - så meget at der ligefrem kom en artikel ud af det... Men ingen skal snydes - derfor findes artiklen også under den påtænkte kategori :o)

Nemme og flotte bropiller(19-06-2015)0 Kommentarer

Der er ikke noget kedeligere at kigge på end "rå" plastikbyggesæt. Lav nemme og flotte bropille med blot 5 farver og efter Dry-Brush-metoden.

Om at finde den korrekte modelhastighed(08-04-2015)0 Kommentarer

Find den korrekte hastighed for dit modeltog med denne lille beregner.

På besøg hos Modelbane Europa(16-12-2014)0 Kommentarer

Min facebook-gruppe, Modeltog, blev inviteret til en slags lukket åben-hus-arrangement d. 25. okt. 2014, og med 50 deltagere blev det en rigtig dejlig og hyggelig dag med ligesindede.

Patinering af en stenmur fra NOCH(21-10-2014)0 Kommentarer

Jeg har her lavet en lille foto/tekst-serie om hvordan jeg malede og patinerede en stenmur fra NOCH, som jeg bruger i mit fotostudie.

Snorlige snor(26-04-2024)0 Kommentarer

Alle som har bygget en kran fra et byggesæt, kender til problemet med, at snoren som skal gøre det ud for krankæde, krøller helt vildt. Det har jeg løst med dette lille trick.

Stigningsberegner(27-04-2018)0 Kommentarer

Med denne stigningsberegner, kan du nemt og hurtigt få de oplysninger som du skal bruge til din togbane, og jeg fortæller også lidt om principperne og kravene omkring det at lave stigninger på samme.

Togvitrine - Byg den selv(18-02-2022)0 Kommentarer

Lad det være sagt med det samme: Økonomisk kan det ikke betale sig - man skal kun gå i krig med sligt, hvis man synes at det er sjovt, og/eller hvis man vil lave flere som er ens.